Молитва святому праведному Алексию Мечёву, просвитеру Московскому

Молитвы святому праведному Алекси́ю:


Тропарь, глас 5:


Помози́ в беда́х, уте́ши в ско́рбех, / па́стырю до́брый, о́тче Алекси́е. / По́двигом бо ста́рчества ми́ру просия́вый, / ве́ру и любо́вь Христо́ву во мра́це беззако́ния испове́дал еси, / боле́знуя се́рдцем о всех притека́ющих к тебе́. // И ны́не за ны Бо́га моли́, любо́вию чту́щия тя.


Кондак, глас 2:


Ве́лии труды́ любве́ и милосе́рдия подъя́л еси́, / пра́ведный ста́рче Алекси́е, / от свята́го па́стыря Кроншта́дтскаго бла¬гослове́ние на по́мощь стра́ждущим при¬я́в, / бе́ды и ско́рби людски́я яко вери́ги на ра́мо свое́ возложи́. / Мы же ве́дуще тя моли́твенника дерзнове́нна ко Го́споду, со умиле́нием зове́м ти: // мо́ли Христа́ Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.


Молитва святому праведному Алекси́ю, пресвитеру Московскому


О всечестны́й и преблаже́нный о́тче наш Алекси́е, ди́вный старче Моско́вский и всея́ Це́ркве Росси́йския похвало́ и ра́дование! Ве́лию любо́вь ко Го́споду име́я, заве́ты Ева́нгельския непреложно исполняя, ду́шу твою́ за па́ству полага́л еси́, се́рдцем ми́лующим боле́знуя о всех, прося́щих твоея́ по́мощи. Приими́ ма́лое сие́ моле́ние на́ше, и яко в земно́м житии́ твое́м вся́ку слезу́ утоля́л и от вся́кия ско́рби избавля́л еси, та́ко и ны́не, милосе́рдный моли́твенниче и хода́таю наш, возьми́ тяготы́, боле́зни и ско́рби на́ша, испо́лни стра́ждущая сердца́ ра́достию и умоли́ Человеколю́бца Бо́га о проще́нии прегреше́ний на́ших; да очи́стив ду́шу покая́нием, к доброде́тельному житию́ обрати́мся. Ей, старче Алекси́е, бу́ди и нам па́стырь до́брый, на стезю́ спасе́ния наставля́ющий, да моли́твами твои́ми безпоро́чно про́йдем путь жития́ на́шего и обря́щем Оте́чество Небе́сное, иде́же ты со а́нгелы и все́ми святы́ми предстои́ши Престо́лу Святы́я Тро́ицы, сла́вящее Безнача́льного Отца́ со Единоро́дным Его́ Сы́ном и Пресвяты́м, и Благи́м, и Животворя́щим Его́ Ду́хом во ве́ки веко́в. Ами́нь.


Молитвы святому праведному Алекси́ю и священномученику Се́ргию Мечёвым


Тропарь, глас 8:


Святу́ю дво́ицу днесь восхва́лим, ве́рнии, / пра́веднаго Алекси́я и священному́ченика Се́ргия; / сии́ бо в ли́це святы́х земли́ Ру́сския просия́вшия, // непреста́нно мо́лят спасти́ся душа́м на́шим.


Кондак, глас 8:


Любо́вию Христо́вою испо́лненнии, / и то́ю мно́гия на спаси́тельныя стези́ наста́вившии, / пра́ведне Алекси́е и священному́чениче Се́ргие, / предстоя́ще ны́не в со́нме святы́х земли́ Ру́сския Престо́лу Святы́я Тро́ицы, // моли́те за ны Всеми́лостиваго Бо́га.


Молитва святому праведному Алекси́ю и священномученику Се́ргию


О всечестни́и и пресла́внии па́стырие наша, пра́ведный Алекси́е, ста́рче Московский, и священному́чениче Се́ргие! Ве́мы, яко днесь вкупе с новому́ченики и испове́дники Российскими и всеми святыми во Свете незаходи́мем пребыва́юще, молитвы ваша ко Христу, Солнцу правды, о оте́честве нашем и лю́дех простира́ете. Вы бо есте ко́рмчии, мудро корабль спасения упра́вившии, свети́льницы, светом Христо́вым просия́вшии, испове́дницы, чистоту Православия веры сохра́ншии.
Светоно́сне ста́рче Алекси́е, ко́реню добрый, сына – прее́мника трудов твоих и испове́дника произрасти́вший, ми́лующим сердцем и те́плою к Богу моли́твою душе́вныя и теле́сныя неду́ги врачу́ющий, любо́вию и смире́нием вражду и неприязнь побежда́ти науча́ющий. Ты бо завещал еси преда́ти себе в ру́це Бо́жии и исполня́ти святу́ю волю Его; жи́ти скорбьми́ и ра́достьми бли́жних, люби́ти я па́че себе. И ны́не, о́тче святы́й, не преста́й моли́ти Владыку о укрепле́нии воли на́шея к доброде́ланию, помози́ и ближним нашим в бедах и ско́рбех су́щим, укрепи решимость до конца после́довати Христу.
И ты, священному́чениче Се́ргие, свя́тости оте́ческия насле́дниче, ве́ру православную во страда́ниях и до смерти испове́давше, богосло́вия и́стиннаго де́йственный побо́рник и учитель яви́лся еси́. Темже дерзнове́ние ко Го́споду име́я, моли́ и нам пода́ти крепость во испыта́ниях, разуме́ти прему́дрость ве́лию писа́ний святооте́ческих и Боже́ственныя службы преми́рность.
К вам, о чадолюби́вии предста́тели и засту́пницы на́ша, со умиле́нием припа́даем и, велича́я труды́ и боле́зни ваша, мо́лим: при́зрите на ны, уныва́ющия, немощны́я и всеси́льными моли́твами ва́шими вся зла́я от нас отврати́те; научи́те подража́ти ве́ре, терпению и любве́ ва́шея; испроси́те, о всеблаже́ннии, у Всеще́драго Бога благода́ти во еже умягчи́ти окамене́вшая сердца́ на́ша, да со упова́нием непрело́жным на ми́лость Его тече́м на предлежа́щий по́двиг спасе́ния души́, и да сподо́бимся унасле́довати Ца́рствие Небе́сное и та́мо вку́пе с вами в ра́дости безконе́чней воспева́ти в Тро́ице сла́вимаго Бо́га во веки веков. Аминь.

 

ЧУДОТВОРНЫЕ МОЩИ СВЯТОГО ПРАВЕДНОГО АЛЕКСИЯ МЕЧЁВА, ПРЕСВИТЕРА МОСКОВСКОГО

 

Кому о чем молиться, где находятся.