Молитва Преподобному Ферапонту Можайскому, Лужецкому Чудотворцу

 

 

Молитва.

 

О всечестный и преблаженый отче наш Ферапонте! Тебе дадеся благодать молитися о нас, и вемы, яко, предстоя Престолу Господа, присно являеши любовь твою к нам непрестанными о нас твоими ходатайствы. Но понеже мы, ежечасно умножающе грехи наша, крайняго твоего отвращения достойни сотворихомся, сего ради в покаянии, со слезами припадающе, молим тя: не премени твоея милости к нам на гнев за нечестия и скверны наша: яви убо нам милость твою до конца и согрешающих нас очисти твоими молитвами, возведи к покаянию, укрепи на дела благая, сохрани в Православии и во всякой святыни. Даруй нам пребывати в мире, тишине и братолюбии, испроси нам времена безмятежна и изобилие плодов земных, избави от огня, и от потопления, и от лютых болезней, и от смертоносныя язвы. Посли труждающимся благий успех, путешествующим путь безпреткновенный, в мори плавающим пристанище тихое, плененным ослабу и свобождение, сирым помощь и заступление, богоспасаемому отечеству нашему во всем благопоспешение, воинству нашему верность, мужество и победу, и всем нам вся полезная ко временней и вечней жизни. Да любовию твоею огражденнии, благодарственная всегда поем прославившему тя Господу Иисусу Христу, Емуже подобает всякая слава и честь, со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым и Животворящим Его Духом во веки веков. Аминь.

 

Тропарь преподобному Ферапонту, глас 4

 


Житием чистым просветився, в молитвах и постех пустыни явился еси доброе прозябение, и, духовному твоему учителю последствуя, ум свой к небесным управль, стаду твоему наставник был еси; тем тя молим, отче Ферапонте: моли Христа Бога спастися душам нашим.

 

Кондак преподобному Ферапонту, глас 4


Преблагий Спас наш Христос умножил есть милость Свою к нам, даровав нам в заступника и целителя преподобнаго отца нашего Ферапонта, иже просвещает нас образом святаго жития своего и ныне молитвами своими ограждает обитель свою от врагов и разрушения, страну сию от глада и напрасныя смерти, чтущих же память его всех от болезней и от лютых страстей.